Mm
Bebe

Educația sau informația-beneficiu

Întâlniri Periodice

Conferințe

Educație, Întâlniri și Conferințe

Shadow

Educația sau informația-beneficiu

Multitudinea de mijloace de informare care stau la dispoziția părinților, dar și a copiilor, pare să reprezinte nu atât un ajutor, cât un blocaj. Întâlnesc multe mame, mulți părinți care se simt prinși într-o capcană și sfârșesc adesea într-o confuzie deprimantă: se simt neputincioși într-o lume plină de cărți și cursuri, deși doresc să se informeze, vor să știe mai mult, dar constată că nu știu cum să pună în practică ceea ce descoperă. Cel mai adesea pe buze li se citește o întrebare nerostită:

„Și dacă metoda aceasta nu dă rezultate în cazul copilului meu, greșesc eu, are o problemă copilul, ce se întâmplă, de fapt?”

Orice mamă ar trebui să își urmeze instinctul matern. Chiar și atunci când greșim sau, poate, mai ales atunci când greșim, instinctul matern e cel care ne va salva în măsura în care putem fi sincere cu noi înșine și îl putem "auzi” și "asculta”.

Întâlniri Periodice

Fără a minimaliza rostul informării, al educației parentale, ci punând la locul lor intuiția, empatia, instinctul matern, onestitatea, integritatea și rolurile parentale, vom organiza întâlniri periodice cu mamele, al căror scop este redescoperirea maternității și înțelegerea relației dintre părinte și copil începând de la nașterea lui și, de ce nu, încă de dinainte, de la momentul în care copilul se naște în mintea fiecărui părinte al lui.

Întâlnirile vor fi tematice și se vor desfășura sub forma atelierelor de lucru în București. Numărul de participanți va fi de maximum 20 persoane. În fiecare lună vor exista doua sau trei teme, grupate în funcția de vârsta copiilor, cu posibilitatea organizării mai multor întâlniri cu aceleasi teme în cadrul aceleiași luni pentru noi participante/participanți.

Pentru alte orașe aceste întâlniri se pot organiza trimestrial, în week-end, pentru fiecare zi de sâmbătă și duminică fiind stabilită o temă diferită. Numărul de participanți va fi între 20 și 30 persoane, maximum.

Un proiect nou, în curs de elaborare, este reprezentat de atelierele de lucru adresate în mod special taților. Ele se vor desfășura după același tipar de lucru.

Tema, condițiile de participare, costul și locul vor fi anunțate pe site în secțiunea Evenimente, la începutul fiecărei luni calendaristice.

Conferințe

Anual se va organiza o conferință cu tema considerată a fi de actualitate și de mare interes pentru mame. Toate mamele participante la întâlniri vor fi implicate activ în elaborarea alegerii temei anului respectiv.